Concours op schaal

Kijk, da’s nou een leuk idee. Tijdens het Concours d’Elegance op Amelia Island in Florida is op 10 en 11 maart ook een concours gehouden voor modelauto’s. Niet zomaar modelauto’s, maar eigenbouw modellen van minimaal schaal 1:12. Terwijl buiten de aandacht uitging naar Duesenbergs, Marmons, Ferrari’s en wat al niet meer, keken de bezoekers van het schaal-concours hun ogen uit naar bijvoorbeeld deze 1932 Duesenberg SJ Phaeton in schaal 1:6. Geloof het of niet, maar dit model is gebouwd door één man, vanuit niks. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar de techniek werkt ook en de achtcilinder lijnmotor loopt ook echt.
Bouwer Louis Chenot heeft 15.000 uren gestoken in dit model, maar hij won dan ook dit eerste modelauto Concours d’Elegance.
Er was tijdens dit concours-op-schaal nog veel meer te zien, dat vind je hier.

Het Large Scale Concours d’Elegance was een initiatief van Model Motorcars Ltd, een onderneming die uitsluitend Pocher 1:8 kits bouwt, aanpast en verbetert. Het bedrijfje heeft in de afgelopen twintig jaar meer dan driehonderd verschillende nieuwe onderdelen voor de Pocher-kits ontwikkeld: wielen, sturen, koplampen etc.

 

Deel dit bericht met vrienden of kennissen.


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *